Tanısal Uygulamalar

Laparoskopi :
Göbek hizasında açılan küçük bir delikten fiberoptik bir sistem sayesinde karın içi organların tetkiki, rahmin, tüplerin ve yumurtalıkların durumu değerlendirilmekte hatta tedavi amaçlı da kullanılabilmekte olan bir yöntemdir. Myomların çıkarılması, endometriosiz, yapışıklıkların açılması, dış gebelik kuşkusu gibi durumlarda tanı ve tedavi amaçlı uygulanır. 
 
Histeroskopi :
Bu uygulama ile embriyonun anne rahmine yerleşmesine engel olabilecek sebeplerin giderilmesi ve tüp bebek uygulamasının başarı oranının yükseltilmesi amaçlanır. Fiberoptik ışık kaynaklı bir cihazın rahim ağzı yoluyla rahim boşluğuna sokularak rahim içinin incelenmesidir. Rahim içi tabakasındaki yapışıklıkların, rahimdeki şekil bozukluğu veya yapısal bozuklukların, polip veya myomlarım tanısı ve tedavisi için histeroskopi uygulanır. 

Histerosalpingografi (HSG) :
HSG (ilaçlı rahim filmi) tüplerin açıklığını ve görevlerini yerine getirme yeteneğine sahip olup olmadığını saptamak, servikal kanal ve rahim içerisinde yer kaplayan oluşum ve anomalileri görebilmek amacıyla yapılır. Rahim ağzında yetmezlik, tüberküloz, adenomyozis, myom ve polipler HSG ile tanımlanabilmektedir.